De Podcast
SYNOPSIS

Q-Talk

Queer & Quality

Vorig jaar  riepen we Q-Talk in het leven. Een theatrale talkshow in het Compagnietheater in samenwerking met de Amsterdam Pride. Q-Talk is een salon waarin we met diverse makers, politici, spoken word artists, acteurs reflecteren op het Pride thema van dat jaar. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld de Stone wall rellen en vroegen we ons af “hoe zit het met de stem van het verzet in het huidige Nederland?”

Door COVID-19 was het grootste gedeelte van de Amsterdam Pride dit jaar online. Ook wij kozen voor een andere vorm; Q-Talk, de podcast. Deze brengen we op 11 oktober – dan is het Coming Out Day- uit.

Voor deze digitale versie van Q-Talk gaat Raymi Sambo in gesprek met zanger Sjors van der Panne. Sjors vertelt in het gesprek met Raymi o.a. voor het eerst openhartig over zijn coming out.

Q-talk, de podcast is nú te beluisteren via je favoriete podcastplatform, zoals:
Spotify | http://bit.ly/Q-talk
Apple Podcasts | http://bit.ly/Q-talkafl1
Soundcloud | http://bit.ly/SoundCloudQ-talk

Over Sjors van der Panne
Sjors van der Panne (Voorschoten, 1979) groeide op in een wereld vol muziek. Thuis werden platen gedraaid van Ramses Shaffy en Liesbeth List, maar ook van Phil Collins, Joan Baez en Janis Ian. Zelf muziek maken en het publiek entertainen was zijn droom.
Om deze droom te verwezenlijken verhuisde Sjors rond zijn twintigste naar Amsterdam. Hij meldde zich aan voor de Open Bak, het uitprobeerpodium van theater De Engelenbak, waar grote namen als Paul de Leeuw en Brigitte Kaandorp ook begonnen.
Twee audities bij de Kleinkunstacademie (tweemaal afgewezen) en een poging het Concours om de Wim Sonneveldprijs te winnen, leerden hem vooral wat hij niet wilde: voorstellinkjes maken. Dus maakt Sjors geen voorstellingen, maar geeft hij concerten.
Zijn droom bleef zijn droom en Sjors volhardde. In 2008 won hij de publieksprijs tijdens het Concours de la chanson en in 2011 bracht hij zijn debuutalbum Eén nacht uit. Na jarenlang optreden voor een relatief klein publiek, besloot Sjors in 2014 mee te doen aan de belangrijkste talentenjacht van de Nederlandse televisie: The Voice of Holland.
In 2015 vestigde Sjors een record door maar liefst zeven uitverkochte concerten te geven in Het Concertgebouw in Amsterdam. Het daarvan verschenen live album Klassiekers in Het Concertgebouw stond wekenlang hoog in de albumhitlijsten. In de zomer van 2015 werkt Sjors aan een album met nieuw materiaal en bereidt hij zich voor op zijn eerste theatertournee


Foto door: Bas Hermsen

Speeldata en locaties.

DO 1 AUG
AMSTERDAM – COMPAGNIETHEATER – 20.30 uur