Ik zeg toch sorry

Voorstelling

-

Een voorstelling over de slavernijgeschiedenis


In Ik zeg toch sorry komen zes acteurs bij elkaar om de viering van de afschaffing van de slavernij in 1863 na te spelen. Wat het inleven in deze historische personages doet met de acteurs zelf, hoe ze zich tot het onderwerp verhouden in deze tijd en of het van invloed is op hun onderlinge verhoudingen, wordt langzaam en pijnlijk duidelijk. Wat betekent het om anno 2022 sorry te zeggen voor iets wat zo lang geleden lijkt?

Ik zeg toch sorry
is een spannende samensmelting van geschiedenis en actualiteit over een periode waarin de rollen schrijnend verdeeld waren en nu nog steeds zijn.

Ik zeg toch sorry ging in 2022 in première en was volgens pers en publiek een ‘must see’. De voorstelling is geselecteerd voor het Theaterfestival 2023 als een van de meest indrukwekkende voorstellingen van het seizoen. Urmie Plein is genomineerd voor de Columbina, de prijs voor de beste vrouwelijke bijrol. Victorine Plante en Raymi Sambo zijn genomineerd voor de regieprijs.

Ik zeg toch sorry  is tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden opnieuw te zien in de Nederlandse theaters. Van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 wordt in het hele koninkrijk extra aandacht besteed aan het slavernijverleden. 

Ik zeg toch sorry is een coproductie met Aluin.

Wil je meer weten over dit gedeelde verleden? Kijk dan op onze pagina met achtergrondinformatie

MEER WETEN?

Hoeveel weet jij over de slavernijgeschiedenis? 
Wij maken en verzamelen achtergronden bij dit thema.

Klik hier.