Je Suis Refugee

Voorstelling

Talkshow

-

Hoe gaan wij om met vluchtelingen?

Als je de berichten moet geloven komt er geen einde aan de gigantische stroom vluchtelingen in Nederland en pakken ze onze huurwoningen, uitkeringen en normen en waarden af. De grenzen moeten dicht en we moeten ervoor zorgen dat ze in hun eigen regio worden opgevangen.

Maar is dit allemaal wel zo? Wat doen vluchtelingen als ze eenmaal in Nederland zijn, en hoe ‘thuis’ voelen ze zich? In wat voor omstandigheden leven ze en kunnen ze hier gelukkig zijn?

In de eenmalige theatervoorstelling Je Suis Refugee proberen we een beeld te schetsen van hoe het is om een vluchteling te zijn in Nederland. Over de vooroordelen, het asielbeleid en de publieke opinie. Over hoe de media de persoonlijke verhalen van vluchtelingen uitbuit voor sympathie en hoe ze tegelijkertijd een slecht daglicht creëren.

De makers belichten met verschillende disciplines het perspectief van de vluchteling. Met een flinke dosis humor en hier en daar een serieuze toon belichten ze de huidige situatie in Nederland

De avond wordt afgesloten met een gesprek tussen makers en publiek onder leiding van Aldith Hunkar

ism De Melkweg

Over Je Suis...

Sinds 2016 presenteert Raymi Sambo Maakt jaarlijks een theateravond in De Melkweg over een actueel maatschappelijk thema. Na de eerste editie over etnisch profileren, samen met maker Ira Kip onder de titel Blood for Chocolate, volgden edities van Je Suis over radicalisering (2017), gaybashing (2018) en Zwarte Piet (2019).