Gender monologen

Voorstelling

-

In Gendermonologen vertellen vijf jonge mensen hun persoonlijke verhaal in tekst, zang, dans en spoken word. Verhalen over in katzwijm vallen voor de eerste de beste persoon die je nieuwe ik accepteert. Over de fascinatie voor mannentoiletten. Over niet gelabeld willen worden, maar vooral over je plek vinden in deze samenleving.
Vijf verschillende mensen, vijf verschillende levens. Één ding hebben ze gemeen: ze vallen op in onze huidige maatschappij door hoe ze zich identificeren, hoe ze zich voelen, wie ze simpelweg zijn, maar niet altijd mogen zijn. 

Na interviews met de vijf acteurs tekent schrijver Ayden Carlo (hij/hem) in samenwerking met Raymi Sambo deze persoonlijke verhalen op tot een samenhangend geheel. Onder bezielende leiding van Anne Suurendonk (zij/haar), die als choreograaf bij o.a. AYA en DOX een schat aan ervaring heeft opgedaan, worden de verhalen in een mix van choreografie, beweging en staging volledig in hun kracht gezet. Raymi Sambo (hij/hem) voegt dit als regisseur samen tot een multidisciplinaire voorstelling zoals we van hem gewend zijn. Gendermonolgen is een kritisch maar veelstemmig inkijkje in ons gezamenlijk handelen en de consequenties daarvan.

Uit onderzoek blijkt dat mensen in transitie in Nederland dagelijks te maken hebben met discriminatie en uitsluiting. Hoe ruimdenkend is de maatschappij eigenlijk? Wie zijn deze mensen, wat is hun verhaal?
Met Gendermonologen zetten we het vieren van het ‘zijn’ centraal en samen met ons publiek uit te gaan van een nieuwe definities van het ‘normaal zijn’.