Raymi's Zorgeloze Zomeravond

Talkshow

Zomeravonden

-

Het Nederlandse slavernijverleden; wie maakt er (geen) excuses en wat betekent dit?

Tijdens de tweede editie van Raymi’s Zorgeloze Zomeravond in de Tolhuistuin in Amsterdam Noord gaat Dolores Leeuwin in gesprek met Linda Nooitmeer (voorzitter Ninsee) en Rutger Groot Wassink (wethouder gemeente Amsterdam) en Regilio Vaarnhold (jurist mensenrechten) over hoe zij vanuit hun functies kijken naar ons slavernijverleden. Wat betekent het om excuses te maken? Waarom doet de Nederlandse regering dit niet? Zitten er consequenties aan? Zijn we daarna klaar of komen er vervolgstappen? Een constructief gesprek vanuit meerdere perspectieven waarin we niet alleen op zoek gaan naar antwoorden of beloftes maar ook visie formuleren op concrete stappen.

Daarnaast reflecteren verschillende artiesten en kunstenaars over dit onderwerp in spoken word, theater en dans. De avond wordt afgesloten met een voorproefje uit de theatervoorstelling Ik zeg toch sorry van Theatergroep Aluin en Raymi Sambo Maakt, over het uitblijven van de excuses van de Nederlandse regering voor ons slavernijverleden. Een voorstelling die in juni 2022 in première gaat tijdens Oerol en vanaf september te zien is in verschillende theaters.

Dolores Leeuwin is actrice, presentatrice en dagvoorzitter (o.a. Klokhuis en Knoop in je Zakdoek). Ze presenteerde van 2012 tot 2015 bij het Sinterklaasjournaal. In 2016 gaf ze aan niet meer achter dit programma te staan vanwege het gebrek aan voortrekkersrol in de discussie rond Zwarte Piet.

Zondag 14 augustus 2022
Tolhuistuin, Amsterdam Noord
kaarten 15 euro

Kaartverkoop  via TolhuistuinRaymi's Zorgeloze Zomeravond 2022, de podcast is nú te beluisteren via je favoriete podcastplatform, zoals:

KAARTVERKOOP

Zondag 14 augustus 2022
Tolhuistuin, Amsterdam Noord

kaarten 15 euro

Kaartverkoop 
via

TolhuistuinMEER WETEN?

Hoeveel weet jij over de slavernijgeschiedenis? 
Wij maken en verzamelen achtergronden bij dit thema.

Klik hier.