Project IK

Voorstelling

Hoe dan?! Weer 20 volgers minder? Mijn timeline heeft een boost nodig man.

Hier Juan Sushi met zn Dushi in Dubai. #anniversary #surprise #love. Duizenden likes. Oh en hier Martin! Living the dream! Jetski, zon, palmboom. #adventure #vibes #startedfromthebottomnowwehere. Duizenden volgers. Big smile! Waarom lukt me dat niet? Zo moeilijk kan het toch niet zijn Kattencontent werkt altijd #meow #catsofgram #catlover... Toch?

Veel jongeren spenderen ontelbare uren op social media met als doel de meest perfecte en gelukkige vorm van zichzelf te etaleren. Op de socials zijn we allemaal hardwerkende en gelukkige strijders en dat wordt uitbetaald in likes, comments, shares en volgers. Vallen de resultaten tegen? Dan moet je gewoon harder werken en met interessantere content komen. Het is een alternatieve werkelijkheid, een wereld waarin niemand te wachten zit op ongelukkige mensen met een moeilijk leven. Het is dan ook niet gek dat veel jongeren zichzelf met elke mislukte poging tot populair zijn, steeds meer kwijtraken en in een depressie werken.

Want hoe ver ga je om te voldoen aan het beeld wat je van jezelf aan het creëren bent? Wat gebeurt er als de druk te hoog wordt en je niet aan dat beeld blijkt te kunnen voldoen?

Project IK wordt speciaal gemaakt voor het Voortgezet Onderwijs en kan gespeeld worden op school. Heb je interesse om op jouw school te laten spelen? Stuur dan een e-mail naar educatie@raymisambo.nl

Download hier de lesbrief


Wist je dat we meer voorstellingen op en voor scholen spelen? Ook Nu mijn borsten er af zijn kunnen we dichter tegen elkaar liggen is geschikt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.Project IK is een coproductie met Likeminds >