Nu mijn borsten eraf zijn kunnen we dichter tegen elkaar liggen

Voorstelling

-

Hoe samen jezelf te zijn?

Misschien ben ik wel een heel vrouwelijke homoseksuele jongen

Die gedachte is als een eerste bezichtiging
Mijn eerste studentenkamer van 8 vierkante meter
Waar de spullen nog niet van mij zijn, maar je ineens alle potentie voelt

Caro Ilias is geen vrouw en eigenlijk ook geen man. Caro Ilias is non-binair. Of eigenlijk vooral op zoek naar een versie van zichzelf waarin die zich thuis kan voelen. Maar jezelf zijn in een maatschappij die dit niet altijd accepteert kan een hele zoektocht zijn. Het transitieproces van Caro Ilias vormt de leidraad van Nu mijn borsten eraf zijn kunnen we dichter tegen elkaar liggen, met als grote vraag: Hoe samen jezelf te zijn?

​Caro Ilias wil feest vieren voor wie we zijn. Samen met jou. Een feestje voor het omarmen van jezelf, ook wanneer dit voor je omgeving spannend is. In de voorstelling toont Caro Ilias diens persoonlijke zoektocht naar verbinding, angst voor afwijzing en vooral de schoonheid van jezelf te worden. We nodigen jou uit op dit moderne huisfeestje voor het worden van de versie van jezelf waarin jij je thuis voelt, geleid door Caro Ilias en livemuziek. Wees welkom! 

Coproductie Stichting Nieuwe Makers


Voorstelling bij jou in de klas?

Nu mijn borsten... is speciaal gemaakt voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs (Havo t/m Gymnasium klas 4 t/m 6). De voorstelling is omkaderd met een uitgebreid educatief programma incl nagesprek en workshop. De voorstelling is te zien als klassenvoorstelling of als thema- avond met ouders

Duur: 60 minuten exclusief nagesprek
. Nu mijn borsten... wordt gespeeld in het theater. Heb je interesse? Neem contact op met educatie@raymisambo.nl

Wist je dat we meer voorstellingen op en voor scholen spelen? Ook Project IK is geschikt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Caro Ilias (1994) is een non-binaire theatermaker, kunstenaar en docent die gespreksstarters ontwerpt aan de hand van film, theater en educatie. Voor hen is verhalen vertellen een middel om te bevragen welke aannames we hebben rondom identiteit en sociale normen, met name rondom gender. Zo maakt Caro Ilias theater met LHBTQIA+ jongeren en maakte die installaties en voorstellingen over gender voor de pride in o.a. Noord-Ierland en Nepal. Dit doet hen met een liefde voor beeldende kunst, autobiografische verhalen en dialoog vanuit meerdere perspectieven. Caro maakte de webserie ‘Zonder Borsten’ en speelt vanaf 2023 ‘Nu mijn borsten eraf zijn kunnen we dichter tegen elkaar liggen’. Met deze projecten wil Caro Ilias non-binair zijn vieren. Laten zien dat non-binair zijn in vele vormen komt en kritische vragen stellen bij de acceptatie van non-binaire personen in Nederland.

Bekijk ook de webserie Zonder borsten

Caro is non-binair, geen man en geen vrouw. In september 2020 nam hen afscheid van diens borsten. Vanaf dat moment besloot hen nooit meer verborgen te houden dat die non-binair is.

Nu organiseren we een afscheidsfeestje in de vorm van deze webserie, zonder borsten. In zonder borsten gaat Caro iedere aflevering in gesprek met diens omgeving en onderzoekt hen hoe te leven als openlijk non-binair persoon.

Bekijk hier de webserie en vier dit feestje met ons mee