Aan niets overleden

Film

-

De Caraïbische Thilda Purperhart (58) woont met haar ietwat forse dochter Joyce (31) in een rumoerige flat in de Bijlmer. Thilda heeft een zoon Kelvin die ziek is, hij heeft aids. Zij houdt hem angstvallig in het huis verborgen, zodat dit de familie geen schande zal brengen. Hierdoor krijgt de jongen niet de juiste medicatie en verslechtert zijn situatie meer en meer. Thilda zorgt zelf voor haar zoon en probeert hem zo voor de grote, boze buitenwereld te beschermen. Ook haar dochter houdt ze klein. Joyce mag nergens heen, zij luistert de hele dag Surinaams radio en haalt daar haar ‘wijsheden’ uit.

Tot op een dag de deurbel gaat en Julius, een Nederlands-Caraïbische man (36) voor de deur staat die op zoek is naar zijn oude schoolvriend Kelvin.

‘Aan Niets Overleden’ is het speelfilmdebuut van regisseur en acteur Raymi Sambo.
Deze eerste speelfilm van Raymi Sambo, na een aantal prijswinnende korte films, is de verfilming van zijn succesvolle theatervoorstelling ‘Aan Niets Overleden’. Het script is van de hand van Esther Duysker.
‘Aan Niets Overleden’ is een artistieke film met een all black cast, die zich voor een groot gedeelte afspeelt in de Amsterdamse Bijlmer. Het verhaal heeft de schaamtecultuur rond homoseksualiteit in de Surinaamse/Antilliaanse gemeenschap als thema.