Poker

Voorstelling

-

Vier vrienden – Henry, Philip, Chico en Jackson, allen maatschappelijk geslaagde mannen – komen elke vrijdagavond samen om stoom af te blazen na een intensieve werkweek. Ze pokeren op een geheime locatie, genaamd ‘Madame Noir’; een echte mannenavond, zonder vrouwen en kinderen.

In werkelijkheid wordt er in Madame Noir weinig gekaart en vormt het kaartspel een alibi voor hun onderlinge, heimelijke en onveilige seks. Hun omgeving weet van niets. Toegeven aan hun homoseksualiteit zien zij alle vier als bedreiging voor alles wat ze in hun leven hebben bereikt. Zo houden ze met hun ontmoetingen het stigma van hun gemeenschap over mannenliefde feitelijk in stand.

Als Philip ontdekt dat hij besmet is met het besmettelijke hepatitis B-virus breekt er paniek uit onder de mannen. Zijn zij ook besmet? Die kans is groot. In de thriller die volgt, zien we hoe ze omgaan met dit gegeven. Zijn ze eerlijk tegen hun omgeving, of proberen ze de leugen die ze met elkaar hebben gecreëerd voort te zetten? En wie van hen is er dan buiten de groep om gaan ‘kaarten’?