Racisme bij de politie

Podcast

-

Tweedelige podcast over racisme bij de politie.


Hoe ernstig is Nederlands politie racisme? De afgelopen maanden verschenen er meerdere nieuwsberichten over hoe diep discriminatie ingebakken zit in de Nederlandse politiecultuur. Ook ontstond er binnen het politiekorps onrust over het milde optreden tegen discriminatie in de eigen gelederen.
Raymi Sambo sprak met twee voormalig agenten over hun ervaringen met discriminatie binnen de politie en maakte deze tweedelige podcast serie.

In het eerste komt Fatima Aboulouafa aan het woord. Fatima vroeg twee jaar geleden als teamchef in Leiden publiekelijk aandacht voor racisme, machtsmisbruik en pesten binnen de politieorganisatie. Drie maanden later werd ze op non-actief gesteld omdat haar kritiek "te veel interne spanningen zou veroorzaken binnen haar eigen eenheid". Kort daarna werd duidelijk dat ze niet mocht terugkeren bij de politie-eenheid Den Haag, waar Leiden onder valt.

In het tweede deel spreekt Raymi Sambo met 'Ibrahim'. Dit is niet zijn echte naam, want ondanks dat hij nu meer dan 10 jaar niet meer bij de politie zit, is hij steeds bang voor represailles.

Te luisteren via je favoriete podcastkanaal - zie hieronder.

Podcast, de podcast is nú te beluisteren via je favoriete podcastplatform, zoals: