STICHTING RAYMI SAMBO MAAKT.
Raymi's Zorgeloze Zomeravonden
THEATER * MUZIEK * TALKSHOW
SYNOPSIS

Raymi’s Zorgeloze Zomeravonden

Een avond in Amsterdam Noord met theater, muziek, talkshow, drinken en eten

Lopend over het terrein van de Schram Studio’s zie je op onverwachte plekken muzikale acts en ontmoet je theatermakers. Je krijgt iets te eten en te drinken, zoekt vervolgens een plekje in de zon en schuift aan bij de talkshow.

Ontspan en relax tijdens de Zorgeloze Zomeravond van Raymi Sambo Maakt.

 

Op zondag 25 juli staat de Zorgeloze Zomeravond in het teken van Q-talk en de Pride Amsterdam

De avond staat in het teken van de framing van mensen met een Aziatische achtergrond. Op 25 juli tonen wij de film Lilting met aansluitend een talkshow. Raymi over de keuze van de thematiek en de film gedurende Q-Talk 2021:

“Na de Black Lives Matter beweging zien we dat steeds meer dat Aziaten ook hun plek in Nederland beginnen te eisen. Jarenlang waren zij de middelpunt van grappen, racisme en discriminatie alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Afgelopen april was er een demonstratie op de Dam waarbij honderden Aziaten bij elkaar kwamen om zich uit te spreken tegen racisme en discriminatie. Al ruim 100 jaar (sinds 1911) is de Chinese gemeenschap sterk vertegenwoordigd in ons land, maar hoeveel weten we nou over Chinezen?

In 2014 kwam de prachtige film Lilting uit over een Chinees-Cambodjaanse moeder die uiteindelijk moet dealen met het feit dat haar
zoon homoseksueel is. In een podcast vertelt de Chinees Nederlandse schrijver Pete Wu over de moeilijkheid om binnen de Chinese cultuur uit de kast te komen. Zijn verhaal raakte me maar liet tegelijkertijd ook zien dat een ‘cultureel’-probleem bij een coming out verder gaat dan etniciteit alleen, en dat in de talloze subculturen die er zijn iets universeels te vinden is. Lilting is een heel mooi (cultuur)verbindend verhaal dat niet alleen iedereen raakt maar ook laat zien dat we op dat gebied wel meer met Aziaten gemeen hebben dan we dachten.”

Bekijk de Trailer van Lilting:

Speeldata en locaties.

Wanneer: vr 23 t/m zo 25 juli
Waar: Schram Studio’s, Grasweg 52, Amsterdam Noord
Kaartverkoop start binnenkort via deze website