STICHTING RAYMI SAMBO MAAKT.
THEATRALE AVOND
SYNOPSIS

Q-Talk

Queer & Quality
Op donderdag 1 augustus organiseert Raymi Sambo Maakt in samenwerking met Perry Gits en het Compagnietheater een theatrale avond over de stem van het verzet in Nederland, rondom het Pride thema van 2019: De Stonewall rellen.
In 1969 vochten in New York homo’s, lesbiennes maar vooral de travestieten, tegen de politie tijdens de ontruiming van hun homobar The Stonewall Inn. Jarenlang getreiter en geweld door de politie ging hieraan vooraf. De Stonewall rellen behoren tot de dag van vandaag tot een van de belangrijkste momenten in de strijd voor gelijke rechten.
50 jaar later, 2019: hoe zit het met de stem van het verzet in het huidige Nederland? Als je wilt protesteren krijg je een vak toegewezen waarin je een paar uur lang onder toezicht “je ding mag doen” en daarna weer naar huis gaat. Waar blijft het echte protest? Waar blijft de ontregeling die hoort bij echte demonstraties? Zelfs ons verzet lijkt gereguleerd.
Daarom op 1 augustus Q-talk, waar we de regels aan onze laarzen lappen. Een avond vol verzet waarin iedereen het recht heeft om te zijn wie hij/zij is en dat ook te kunnen uiten!
Poker, de nieuwe voorstelling van Raymi Sambo Maakt, die in november 2019 in premiere gaat, sluit hier qua thema naadloos op aan. In Q-Talk komen verschillende makers en artiesten rondom het thema de Stonewall rellen aan het woord, worden er scènes gelezen uit Poker en wordt er een politicus ter verantwoording geroepen. Een avond waarin alle stemmen hoorbaar mogen, nee, moeten zijn!
St. Raymi Sambo Maakt is de naam waaronder regisseur en acteur Raymi Sambo voorstellingen maakt die hun wortels vinden in de Nederlandse interculturele samenleving.
Perry Gits is een theatermaker die maatschappelijke vraagstukken in zijn werk aansnijdt, zoals racisme, ook binnen de zwarte gemeenschap, in relatie tot de LQBTQIA+ gemeenschap, misogynie en macho gedrag.

Speeldata en locaties.

DO 1 AUG
AMSTERDAM – COMPAGNIETHEATER – 20.30 uur
 

Contact & informatie.

BOEKING THEATER
Paul Dijkema
zakelijk@raymisambo.nl
T. +31 (0)6 – 1551 6680
Van Engelenburg Theaterproducties

www.vanengelenburgtheater.nl
info@vanengelenburgtheater.nl

T. +31 (0)23 – 531 5578
Theater in School
www.theaterinschool.nl

info@theaterinschool.nl

T. +31 (0)23 – 531 6222
CONTACT • INFORMATIE
ZAKELIJKE LEIDING
Paul Dijkema
zakelijk@raymisambo.nl
T. +31 (0)6 – 1551 6680