STICHTING RAYMI SAMBO MAAKT.
Educatie.
MEERWAARDE VOOR UW LEERLINGEN EN DOCENTEN

Theater op uw school.

In samenwerking met Theater in School bieden wij de mogelijkheid om onze producties in besloten voorstellingen te spelen voor leerlingen in het voorgezet en het beroepsonderwijs. Dit kan in een theater of in een geschikte ruimte op de school zelf, een aula bijvoorbeeld. Neemt u voor informatie over de technische vereisten en de mogelijkheden contact met ons op of met Theater In School.

Het educatie aanbod.

In al onze producties snijden we onderwerpen aan die maatschappelijk relevant zijn, die schuren, die tot discussie en reflectie leiden. De inspiratie voor de teksten en scenes komt vaak uit eigen ervaringen van acteurs die soms maar net even ouder zijn dan uw leerlingen, van vrienden, toevallige passanten en uit social media posts en krantenberichten.
Bij alle voorstellingen, zowel in het theater als op scholen, bieden we de mogelijkheid om met de leerlingen een nagesprek te houden. Dat kan ook voor een groep leerlingen die een openbare voorstelling in een theater bezoeken. Daarnaast bieden we lesmateriaal aan dat voorafgaand aan het bezoek aan de voorstellingen of achteraf in de klas gebruikt kan worden. Soms is dat ‘eigen maak’, soms zijn het lessen of workshops die aangeboden worden door onze partners, maatschappelijke organisaties die inhoudelijk betrokken zijn bij het ontstaan van de betreffende theaterproductie.

Lespakketten.

Aan Niets Overleden

Bij de film Aan Niets Overleden zijn vier lessen ontwikkeld voor leerlingen van de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.
Het lespakket is in pdf te downloaden en bevat:
1. Voor de docent – doelstelling, achtergrondinformatie, verhaal, thema, regie, feiten hiv;
2. Vooraf – voor alle leerlingen; titel, locatie, acteurs, synopsis, kijkvragen, poster en trailer;
3. Les maatschappijleer – cultuur, beeldvorming en schaamte;
4. Les CKV/film – zwarte film, Spike Lee, kijkwijzer;
5. Les seksuele diversiteit – aids/hiv;
De lessen zijn via deze link te downloaden.
Klik hier voor een kopie van de film en de interviewfragmenten die in de lessen genoemd worden.
Het wachtwoord is te verkrijgen door een mail te sturen aan barend@wonderpix.nl of zakelijk@raymisambo.nl
We brengen voor gebruik van het lespakket en vertoning van de film binnen het onderwijs geen kosten in rekening. We willen wel graag horen op welke school en voor hoeveel leerlingen de film vertoond is, welke lessen gebruikt zijn en eventuele reacties op de film of het lesmateriaal horen we ook graag!

Direct contact.

BOEKING EDUCATIE
Sietske de Haan
zakelijk@raymisambo.nl
T. +31 (0)6 – 2428 1583
Theater in School
www.theaterinschool.nl
info@theaterinschool.nl
T. +31 (0)23 – 531 6222
CONTACT • INFORMATIE
ZAKELIJKE LEIDING
Sietske de Haan
zakelijk@raymisambo.nl
T. +31 (0)6-2428 1583